zondag 22 juni 2014

Snel lekkere hapjes op tafel

Onverwachts visite? Met deze kaneel- en kaasstengels heb je in een handomdraai snel lekkere hapjes op tafel.

Tijd: 15 minuten - 15 à 20 minuten oven
Benodigdheden voor 50 kaneel- en kaasstengels:

  • Kaneel - 1 eetlepel
  • Kaneel - 
  • Suiker - 4 eetlepels
  • Zakjes geraspte kaas
  • Bladerdeeg - 100 gram
  • 1 ei
  • Zout, peper (eventueel)
  • 2 kommetjes
  • Oven
  • Vork, mes, klein lepeltje, kwast
  • Bakplaat
  • Bakpapier
Haal het bladerdeeg uit de diepvries en haal de blaadjes eruit. Laat deze ongeveer 10 minuten rusten.

Ondertussen zet je de oven aan op ongeveer 180 graden en klopt je één ei in een kommetje met een vork. Daarnaast doe je de kaneel en suiker in een kommetje en roer je deze door elkaar, met een lepeltje.

Bestrijk nu de bladerdeeg met het ei, dit doe je met een kwast. Daarna verdeel je alle bladerdeegblaadjes in vijven, met een mes. Leg deze nu op een bakblik met bakpapier. Verdeel hier vervolgens de kaneel met suiker en/of de kaas op. Je hapjes zijn bijna klaar! 



Zet ze nu in de voorverwarmde oven en laat deze 15-20 minuten in de oven. Bepaal zelf wanneer ze eruit kunnen. Ik probeer meestal op 15 minuten één en bepaal dan of deze eruit kunnen of dat ze nog even moeten.



Als je ze uit de oven hebt gehaald, laat ze dan nog even 10 minuten afkoelen. Daarna kun je ze serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten